What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

presa

zeeland

Member
un articol despre un bust recent de la mine din judet. pe langa bullshiturile, tonul si atidudinea cu care ne-a obisnuit o mare parte din presa, am gasit si o portiune care mi se pare interesanta

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=30438

o declaratie a sefului bcco cluj

"Am mai făcut acţiuni de supraveghere pentru a depista cultivatorii individuali faţă de care instanţele sunt mai blânde, pedepsindu-i cu amenzi contravenţionale”, a declarat poliţistul."
 

zeeland

Member
pai daca nu vindea atunci momentan se bucura de "cele 20 de tulpini". sa nu mai vb ca de data asta l-or prins in flagrant andarcavari a 2-a oara in 2 ani....
 
C

cannabis god

da,imbucurator faptul ca riscam doar amenda contraventionala
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
As vrea sa vad si in lege scris asa ceva. Acum ramane si de definit ce inseamna cultivator individual, ca poate se refera la aia care gasesc o canepa amarata pe camp si ii prinde la recoltat.

Daca ar decriminaliza cultivarea pt. consum propriu si ar da 'nspe mii de ani de parnaie celor care vand totul ar merge ca pe roate.
 

zeeland

Member
pai este in lege la detinere de maria "de la 6 luni la 2 ani sau amenda" mai multe cunostinte de ale mele or luat amenda si nici macar amenda penala (adica ti se face dosar penal si ramai cu el nu stiu cati ani) ci amenda administrativa, fara dosar penal.
 

zeeland

Member
pai din pacate legislatia noastra, cel putin din cate stiu eu, nu prevede cantitati (si am cautat destul de mult si bine de-a lungul timpului). decizia se afla in mana judecatorului si se pare ca tot mai des deciziile se fac in baza logicii bunului simt.

legea penala, aia din 2004 spune doar atat:

"Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă."

de aici si delirurile procurorilor diicot despre "intentie de trafic" (desi termenul nu exista in lege. exista doar trafic sau detinere) care inseamna ca or gasit pe cineva cu cantitate mai mare dar nu l-or prins practic in flagrant de trafic.

o mai aparut o lege in 2005, da care se refera doar la contraventii.
 

dubite

Member
Lege nr. 339 din 29/11/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1095 din 05/12/2005

Art. 1. -

(1) Prezenta lege stabileste regimul juridic privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comertul, distributia, transportul, detinerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achizitionarea, utilizarea si tranzitul pe teritoriul national ale plantelor spontane sau cultivate, substantelor si preparatelor prevazute în tabelele I, II si III din anexa care face parte integranta din prezenta lege.

(2) Substantele prevazute în tabelele II si III din anexa si preparatele lor sunt supuse, atunci când sunt utilizate în scop medical, si altor dispozitii aplicabile substantelor si preparatelor de uz uman sau veterinar, în masura în care acestea nu contravin prezentei legi.
 

zeeland

Member
da ma dubite da' vezi tu, legea asta este una romaneasca. adica ambigua si interpretabila.
daca te uiti atent la capitolul penultim, 8 parca, capitolul care prevede sanctiunile, vei vedea ca articolele 1 si 6, alea care ne intereseaza pe noi, nu sunt luate in considerare. de fapt, desi legea are peste 50 de articole, la sanctiuni sunt mentionate max 10 care tin de contraventii si nu de infractiuni.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu ma refeream cu ce cantitati i-a prins pe cunoscutii tai zee, ca legea o stiu. voiam sa vad exemple de cum se aplica.. ;)
 

dubite

Member
" Art. 53. - La data intrarii în vigoare a prezentei legi Legea nr. 73/1969 privind regimul produselor si al substantelor stupefiante, publicata în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 154 din 29 decembrie 1969, cu modificarile ulterioare, si Hotarârea Guvernului nr. 75/1991 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele privind regimul produselor si substantelor stupefiante, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 20 din 28 ianuarie 1991, cu modificarile ulterioare, se abroga."
Macar atat...
Sanctiunile sunt Capitolul X si ce vad eu e ca se face referire la 13(1) care practic zice ca orice fermier care vede o planta e obligat sa o distruga.
Asta inteleg eu..
 
S

soulles

Stiu caz care a primit 5 ani pt 50 de grame si stiu care a luat suspendare pt un Kg asa ca degeaba va tot uitati acolo la legi ca la noi totul se rezuma la bani si cunostinte.
 

dubite

Member
Daca cele 50 de grame au fost aduse ilegal in tara se explica.. La fel si daca kilogramul acela era de canepa cu concentratie 0,002.
Banii si cunostiintele ajuta tot timpul.
 
S

soulles

Ma nu era canepa era ceva indica foarte narcotic.
Dar cu prima ai nimerito
 
S

soulles

Poi ce sa zici nimic am dat doar un exemplu pt explo cu pedepsele in realitate nu pe hartie.Eu zic ca e foarte bine ca nu a facut puscarie ca mi se pare aiurea sa te bage intr-o cusca cu criminali pt ca ai avut ceva plante sau material provenit dintr-o planta la tine.Iar pt celalat nasol ca mai are 2 ani de executat at tot.Life is not fair....
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
in mod ciudat ca sa consumi trebuie sa ai...iar ca sa ai trebuie sa faci rost intr-un fel sau altul...
 
Top