What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Culturi Ninja

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
ok ok...titlul nu e chiar inspirat...

Cautam recent prin stufoasa mea colectie de informatii si am dat peste un document creat prin 2006 si modificat ultima oara candva anul trecut.
Am incercat sa fac un zine care sa incapa pe o pagina si pagina aceea sa permita modificarile necesare pt a deveni o carticica in miniatura. intentionam sa o trimit alaturi de seminte acelor persoane care ar fi cerut o mica donatie. Motivul era simplu: cred in outdoor si mi-am propus sa informez mai bine lumea.
Recunosc ca nu am ajuns foarte departe cu ceea ce am scris...scoala, lenea si alte activitati au suprimat genul creator din mine si l-au abatut pe alte cai...care nu aveau nici o treaba cu scrisul sau cu marioara.
Urmeaza sa postez cateva elemente. Sper sa va placa si daca aveti ceva de adaugat...graiti!


Ps. orice convingere politica sau rasista este pura fantezie si coincidenta....si chiar nu aveam ce sa scriu
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
ATENTIE

Următorul material a fost redactat din scopuri educative. Deşi metodele prezentate de acesta pot fi aplicate cu succes în cultivare legumelor, în creşterea florilor şi a ierburilor aromate, ele pot fi aplicate şi în cazul Canabisului, cum prezintă şi materialul. Autorul, cunoscut sub pseudonimul GantZ, descurajează orice încercare de creştere a plantei, mai ales sub regimul nazist sub care ne aflăm. Creşterea, consumul şi chiar simpla posesie a Canabisului au fost considerate ca fiind extrem de periculoase de către neo-naziştii de la putere care au ales să incrimineze pe oricine are chiar şi cea mai mică legătură cu planta, în loc să studieze efectele acesteia şi urmările socio-economico-politice pe care le-ar putea avea daca nu legalizarea atunci măcar tolerarea acestei plante.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Intro

Intro

Bunicul, Dumnezeu să-l ierte, nu mi-a lăsat nici un secret în grădină. Tot ce ştiu este rezultatul a numeroase ore petrecute în faţa calculatorului, uneori chiar alături de plantele mele. Nu mai ştiu la ce vârstă am decis că vreau să ştiu mai multe despre Canabis, dar îmi amintesc cum în mine setea de cunoaştere era tot mai mare.
Petreceam ore întregi pe forumuri citind thread-uri întregi, văzând cum unii oameni creşteau mai multă iarbă în 5-6 luni decât aş fi putut eu fuma într-un an. La început eram foarte interesat de creşterea indoor pentru că momentan doar aceasta îmi era la îndemână. Nu aveam maşină şi nici nu ştiam mare lucru despre outdoor. M-am descurcat destul de bine cu indoor-ul, dar varii motive m-au făcut să abandonez forţat indoor-ul. După o vreme toate filmele pe care le vizionam, fiecare thread pe care îl citeam, practic orice informaţie despre indoor a început sa mă plictisească. Deşi erau multe lucruri pe care le ştiam dar care îmi erau oarecum imposibil de realizat datorită condiţiilor mele, nu asta mă supăra cel mai tare.
Eram nervos că nu puteam să cresc o plantă. Sună stupid nu? Pentru mine primele plante crescute au fost o experienţă unică şi de neuitat. Zi de zi băgam capul în cutie să vad ce mai fac, le ridicam ghiveciul să văd dacă mai au apă. Verificam temperatura, tăiam unele frunze ca lumina să ajungă pe bud-ul de mai jos, le legam în tot felul de poziţii ca să încapă în cutie…etc. Cei ce cred că Marijuana provoacă dependenţă nu au încercat să o crească…să vezi atunci dependenţă.
Şi pentru că nu aveam o grădină, am pus 4 plante pe un deal înconjurat de păduri şi câmpuri. Aveau lumină directă toată ziua. Le udam săptămânal (acum aveam maşină) şi totuşi din 4 una a dispărut, una era mascul şi celelalte 2 femele nu au avut mai mult de 50cm. Recolta nu a fost mare lucru…dar pentru mine…era doar începutul.
Aşa că m-am pus din nou pe studiu şi pe făcut planuri. Informaţiile în limba română erau foarte puţine şi nu de mare ajutor. Mulţi viitori crescători se confruntau cu aceeaşi problemă. Aşa că am decis să împart puţinele mele cunoştinţe cu ei prin intermediul acestui umil document. Sper să vă folosească.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
3 motive ca sa cresti outdoor

3 motive ca sa cresti outdoor

Cea mai ieftina şi cea mai simpla metodă de a creşte Cannabis este creşterea Outdoor. De ce? Hai să enumerăm câteva motive:
1. Este ieftin. Soarele este cea mai puternica sursa de lumina din universul cunoscut omenirii. Pe lângă faptul ca are exact spectrul necesar creşterii armonioase a tuturor plantelor, este GRATIS. Daca voi găsiţi o oferta mai bună sa mă anunţaţi şi pe mine.
2. Cannabisul creşte de mii de ani afară şi se pare ca a dat roade nu gluma. Creşte aproape oriunde şi câteodată în medii mai puţin ospitaliere.
3. Dacă eşti prins cu plante în casă e o problema gravă. Dar nimeni nu poate dovedi ca plantele din pădurea X sau de pe câmpul Y sau din nu ştiu ce loc, îţi aparţin. Chiar daca eşti găsit pe lângă ele poţi să zici ca ai dat accidental de ele.


(ok..ok... trebuiau sa fie 10 dar promit sa mai adaug)
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
De ce să cresc iarbă când pot să o cumpăr
(ştiu un tip care ştie un tip)?

Preţul. Iarba costa mult. Uneori PREA MULT şi ne întrebăm ”de ce?”. Să creşti Canabis este relativ riscant. La fel de riscant poate fi şi mersul pe stradă. Dar pentru că poliţia prinde groweri neatenţi şi dealeri, preţul ierbii este săltat automat. Nu noi, cei care creştem pentru noi şi fumăm cu responsabilitate, ci poliţia. Ei anunţă capturi incredibile de iarbă, de cele mai multe ori pentru că ei cântăresc plante verzi, şi fac nişte evaluări economice colosale. De ce ai vrea să aduci bani pe piaţa neagră? Dispărând cererea, dispare şi oferta. Poate atunci poliţia îşi va vedea de treabă şi îi va prinde pe dealeri şi lumea va fi un loc mai fericit. Când îţi creşti propria iarbă descoperi că investeşti relativ puţin şi primeşti înapoi mai mult decât sperai (dacă totul merge bine). Şi când te uiţi la propriul stash realizezi că ai economisit destul de mult. Nu doar asta, dar primul grow îţi returnează banii investiţi şi îţi dă material de fumat GRATIS pentru o bună perioadă.
Sănătate. Bud-ul pe care tocmai l-ai cumpărat…cum a fost crescut? Această informaţie este întotdeauna falsă. Dealerului nu ii pasă de sănătatea ta. Crezi că lui îi pasă că tu vei fuma bud pe care el însuşi l-a dat cu insecticid ca să îl facă ”mai tare”? Mai tare te asigur că nu o să fie, dar va fi extrem de nociv. Gândeşte-te că poţi fuma otravă pentru gândaci. Plămânii şi creierul tău iubesc otrăvurile. Dar să zicem că nu a dato cu nimic. Bud-ul este verde dar bine uscat, acoperit cu firişoare arămii şi este plin de cristale. Arată bine nu? Dacă omul a crescut planta pe marginea unui drum. Canabisul autohton creşte şi el de cele mai multe ori pe marginea drumului deci e posibil ca lumea să creadă că e doar cânepă şi să o lase în pace. Nu mulţi ştiu că Tutunul şi Canabisul sunt 2 plante care absorb tot ce găsesc în pământ: metale, toxine, elemente radioactive şi chiar şi bacterii care pot cauza boli transmisibile la om. Acel bud pe care dealerul ţi-l vinde, se prea poate să fi crescut pe o plantă care a absorbit plumbul lăsat în urmă de maşini. Ce altceva se afla în pământul acela nici nu îţi poţi imagina. Poate că a crescuto lângă groapa de gunoi. Sau poate lângă tomberonul unde dispensarul satului a aruncat încă 2 pubele pline de bandaje şi ace folosite. Dealerului nu îi pasă. Dar dacă tu ţi-ai creşte propria iarbă atunci ai şti ce fumezi. Ai avea grijă de sănătatea ta şi a celor cu care împarţi această plăcere.
Securitate. Ai cumpărat 1 gram de iarba sau de hash de la amicul tău dealerul. A doua zi poliţia îl saltă. Crezi că gura lui nu va începe să turuie? Nu îi pasă de tine. Credeai că sunteţi prieteni doar pentru că mai venea pe la tine, îţi vindea nişte iarbă şi apoi fumaţi 1 joint (făcut din iarba pe care ai cumpărato)? Dacă eraţi prieteni nu îţi cerea bani pe iarbă. Dealerului nu îi pasă decât să facă bani. Dacă e prins va da pe oricine în gât ca să îşi salveze pielea. Dar dacă tu nu ai nici o legătură cu el, nimeni nu îţi va bate la uşă să te întrebe de tanti Mărioara.
Plăcere. Pentru mine este o plăcere să cresc canabis. Planta asta creşte uimitor de repede iar mirosul ei este îmbătător. Mă simt bine când îmi umplu pipa şi fumez puţin din recolta proaspăt uscată. Gândul că fac ceva ilegal şi chiar ideea că am scăpat cu asta basma curată, e doar un bonus. Nevermind the president, let’s overgrow the government!!!
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
De ce să nu cresc iarbă?

Legea. Din păcate trăim într-o ţară condusă de nişte idioţi care au decis că dacă ei nu au voie să fumeze, atunci nici alţii să nu o poată face. Îi vedem tot timpul la TV. Ba îi prinde beţi, ba că au lovit cu maşina pe cineva. Şi au păţit ceva? Nu. Însuşi preşedintele s-a urcat băut la volan. Da stai ca cică legea nu se aplică pentru el, DOMNULE!!! De ce să ai tu voie să fumezi? Nu le pasă ca ai abandonat ideologia creştină şi că acum cochetezi cu rastafarianismul şi că fumatul de canabis este sacramentul tău zilnic. Sau poate că fumezi din motive medicale. Cum Gărcel nu a auzit de existenţa unor asemenea studii, darămite să poată citi într-o limbă străină ca să înţeleagă, cum ar putea el să simtă milă sau compasiune pentru tine care eşti bolnav, când el ştie de la ”şcoală” că ceea ce faci e rău şi dacă nu ii dai şpagă…şi încă multă, vei fi futut pe viaţă. Exact!!! FUTUT pe viaţă pentru că în România dacă ai dosar penal poţi să te caci în toţi anii de studenţie şi în toţi anii de experienţă acumulaţi în nu-ştiu-ce-domeniu. Rareori scapi cu o amenda, dar nici aia nu îţi vine bine când vezi că suma aia e întreţinerea ta pe câteva luni (de iarnă). Partea rea e că după asta, pe lângă faptul că te lasă fără iarbă şi fără bani, te mai şi urmăresc o vreme…mă rog ei îi spun supraveghere. Adio intimitate, Hello Big-Brother!
Societatea. Să nu îţi imaginezi că săraca mamă, care te-a susţinut toţi aceşti ani în tot ce ai făcut, te va aclama pentru noul tău hobby. Familia şi prietenii rareori vad lucrurile cum le vezi tu. Ba mai rău. Uneori te critică şi chiar iau măsuri împotriva acestor ”apucături” pentru că nu le convine lor. Trebuie să realizezi că aşa au crescut ei. Aşa au fost învăţaţi. Aceasta este realitatea lor. Pentru ei iarba = rău. Când apari tu şi le zici că se înşeală, realitatea lor este compromisă şi ei atunci reacţionează puternic şi negativ (ca şi în cazul lui Galileo Galilei). Să fumezi iarbă hai că nu e chiar aşa de rău. Dar dacă te află ca tu creşti? Deja aud cum murmură vecinii. Şi cum femeile au mai întotdeauna gura proastă deja eşti teroristul / dealerul / drogatul din blocul de alături. Puţini sunt oamenii care s-au adaptat în societate. Toţi zic că societatea i-a acceptat. Rahat pe băţ! Societatea funcţionează pe reguli la care tu nu ai nimic de spus. Nişte reguli stupide care sunt impuse de nişte oameni bătrâni şi cu mintea pe ducă, care încearcă din răsputeri să se ţină cu degetele lor scheletice, de un sistem învechit, bolnav şi muribund, numit de ei ”realitate”.
Sănătatea. Cine a crezut că e 100% uşor să creşti iarbă se înşela. Îţi poate dăuna serios sănătăţii. Nu e uşor să cari prin pădure pământ sau apă pe poteci ascunse, pe dealuri departe de civilizaţie, prin tufişuri cu ghimpi, prin lanuri de urzici, prin mlaştini sau mocirle. Hai…că să cari câteva zeci de kilograme de pământ pe distanţe mari nu e chiar sfârşitul lumii. Să vezi cum e cu apa. Plantele au nevoie de apă. Odată cu înălţimea cresc şi nevoile plantei. O sursă de apă în apropiere te scuteşte de ceva muncă. Per total crescutul te macină mai mult psihic decât fizic. Găsirea unui loc este crucială. Trebuie să investeşti mult timp în asta. Securitatea la fel. Sunt plantele OK? Te-a văzut cineva? Poate trece cineva pe acolo? Dacă ti le mănâncă un animal? Dacă cineva ţi le taie? Dacă cineva ţi le ia înainte de recoltă? Dacă sezonul merge aiurea? Dacă ploile cauzează apariţia mucegaiului în bud-ul tău? Dacă nu poţi ajunge la timp la ele? Dacă? Dacă? Dacă? Întrebările pot continua, dar nu îşi au rostul. Când eşti in preajma plantelor fiecare sunet este un factor de stres. Este un lucru cu care va trebui ori să te obişnuieşti, ori să iei măsuri ca să te asiguri că nu vei avea surprize.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Cele 10 porunci pentru Outdoor

1. Să nu spui NIMĂNUI, NICIODATĂ că tu creşti Marijuana sau că ai vreo legătură directă sau indirectă cu aceasta!

2. Nu creşte în locuri unde lumea le-ar găsi cu uşurinţă. Evită locurile frecventate de oameni şi care au semne cum că oamenii au fost pe acolo.

3. Nu creşte mai multe plante decât ai nevoie. Sincer! Chiar dacă ai putea să ai grijă de 20 de plante care să zicem că îţi dau pe puţin 100 gr de bud uscat fiecare, ce faci tu cu atâta iarbă? Unde o usuci şi unde o păstrezi? Cum explici cantitatea dacă eşti prins?

4. Asigura-te că nu ai fost văzut la plante. Cum spunea şi Bart Simpson: „Nu m-a văzut nimeni! Nu poţi dovedi nimic!” Dacă eşti văzut nu te mai întoarce la plante. Libertatea e mai importantă.

5. Canabisului îi place lumina. Oferă-i cât mai multă! Tricomii apără planta de radiaţiile solare…deci da-i plantei motive să producă cât mai mulţi tricomi!

6. Canabisul are nevoie de apă şi aer ca să supravieţuiască. Nu îţi îneca plantele. Dacă foloseşti ghivece, asigura-i găuri pentru drenaj şi nu îi da prea multă apă căci vei sărăci solul de nutrienţi.

7. Nu hrăni plantele tale cu îngrăşăminte care nu sunt bune pentru recolte de consum. Aminteşte-ţi că acestea vor ajunge în organismul tău! Evită chimicalele!

8. O recoltă mare creşte pe o plantă mare. O plantă mare va avea întotdeauna un sistem rădăcinos mare...care va trebui udat mult si des.

9. Ai răbdare şi verifică zona înainte de a merge la plante. E mai bine să stai pe un deal 15-30 minute şi să te asiguri că prin zonă nu trece nimeni, decât să rişti.

10. Nu fuma prea mult când eşti pe lângă plante. Lor nu le place şi probabil vei deveni paranoic şi vei face vreo tâmpenie.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Locaţie

Probabil nu sunt singurul care afirmă că cea mai importantă parte a unui grow de succes este locaţia. Poţi să ai pământ de super calitate, nutrienţi de sute de dolari şi un anotimp excelent pentru a creşte orice soi de canabis, dar dacă nu ei un loc unde să îţi creşti plantele…la ce bun?
Locul este cel mai important. Recunosc că mulţi vor zice: ”Dar tipule! Marijuana este o buruiană. Va creşte oriunde. De ce să mă muncesc să găsesc un loc?” Sunt de acord cu voi oameni buni. Mărioara este adesea numită buruiană pentru că ea chiar se dezvoltă la un ritm alarmant, exact ca o buruiană. De crescut va creşte oriunde are pământ, apă, aer şi lumină. Dar dacă noi chiar vrem să avem material de primă calitate la îndemână când vrem să fumăm, atunci va trebui să îi asigurăm condiţii pentru ca aceasta să isi poată dezvolta întregul sau potential genetic. Vrem plante mari, acoperite de tricomi cum sunt munţii iarna şi tulpini împovărate de buzi groşi ca încheietura mâinii şi tari ca piatra.
Dacă vreţi toate cele de mai sus atunci va trebui să munciţi. Recolta este proporţională cu banii, timpul şi munca investită în acel grow. ”Asta ce ar trebui să însemne?” se întreabă unii. Păi e simplu. Dacă ai ales un loc oarecare, ai băgat nişte seminţe în pământ şi te întorci în septembrie – octombrie şi te aştepţi la o recoltă bogată dar nu găseşti nimic, atunci nu ar trebui să te mire acest fapt. În schimb dacă ai ales cu grijă un loc cu avantaje ca izolarea, accesibilitate dificilă, expunere solară directă, şi îi asiguri plantei pământ de calitate, nutrienţi şi apă, atunci îţi meriţi din plin o găleată - două de bud.
Să creşti în propria grădină îţi dă şanse de 50%-50%. Dar dacă iei în considerare vecinii curioşi, prietenii şi rudele care vin în vizită la un grătar şi familia care nu ar privi cu ochi buni noul tău hobby, atunci recomand din tot sufletul găsirea unui loc în afara proprietăţii tale. Asta îţi dă o cale de scăpare în caz că lucrurile nu merg conform planurilor tale. Poţi fugi de lângă plantele tale din natură dacă te vede cine nu trebuie şi poţi zice că mergi la pescuit, te plimbi în natură, faci poze, culegi fructe sau ierburi medicinale, faci parte din nu ştiu ce club columbofil sau pur şi simplu ai oprit de o parte a drumului ca să îţi faci nevoile (din acest motiv eu car hartie igienica in rucsac si daca aud ceva trag pantalonii jos si ma las pe vine...atentie la urzici). Dar, să fim serioşi, chiar crezi că poţi să fugi din propria casă când stai la bloc, poliţia e la uşă cu mandat şi tu ai un growbox sau un growroom plin de plante?
Deci cum găsim aceste locuri? Trebuie să le căutăm. Eu personal recomand să aveţi la îndemână o hartă a regiunii. Google Earth e bun şi el. Aşa veţi vedea aşezările umane, geografia zonei şi posibilele locuri cu acces la apă. Apoi facem câteva notiţe şi pe cai că se filmează. Locurile e bine să le cauţi toamna. Astfel vei vedea cum arată locul mai ales la timpul recoltei. Vara este şi el un anotimp bun de căutat pentru simplu fapt că ai o scuză (mici, bere, cort, caniculă) si cu ocazia asta studiezi expunerea solara...unghiuri ...etc
Încercaţi să evitaţi locurile cu semne ale prezenţei omului. Sticlele de bere, pungile, casoletele de carne şi alte elemente similare intră în această categorie. Urmele de cauciucuri sunt şi ele un indicator la cât de mult trafic are zona. Plumbul nu e bun pentru organismul tău şi unii au avantajul maşinilor înalte de unde vezi orice.
Zonele cu semne ale prezenţei animalelor domestice nu sunt nici ele recomandate. Sunt mulţi oameni care au turme de capre, oi sau vaci şi care angajează pe vreun ţăran să le plimbe prin zonă. Aceste blânde animale sunt maşini de mâncat iar plantele tale nu au nici un sistem de apărare împotriva acestora.
Căutaţi bariere umane ca:
• Tufişuri cu ţepi (evitaţi cătina – e o plantă căutată)
• Zone pline de urzici (deşi sunt comestibile şi căutate)
• Teren accidentat unde nici o maşină de teren şi nici vreun mountainbike nu s-ar descurca prea bine
• Zone cu acces îngreunat
• Zone care nu prezintă nici un interes…pentru nimeni…ever
• Zone părăsite…total.


Evitaţi:
• Zonele de păşune (beee…muuuu)
• Zonele agro-turistice (uite tati ce am găsit)
• Zonele agricole (ţăranul taie tot ce consideră buruiană)
• Drumurile (plumb – bleah!)
• Zonele inundabile (Mărioara se îneacă şi ea)
• Zonele cu prea multă cânepă prin preajmă (vrei sinsemilla nu?)
• Zonele întunecoase (parcă iubea soarele nu?)
• Zonele industriale (cine ştie ce prafuri vin de la combinat)
• Zonele poluate (şi gunoiul e o formă de poluare)
• Lanurile de porumb (toamna porumbul e galben, nu verde si nu toate soiurile termina in August)
 
S

soulles

Da explo asta si eu asa vad acuma dar you learn as you go......De acea pun intrebari care poate pe unii ii deranjeaza pt ca nu mai vreau sa fac greseli.Acesta va fi cel mai bun thred de pana acuma plus reputatie grantz
As mai adauga si eu o smecherie mica care ajuta la alegerea locului.
Daca cresti in sol e bine sa dai gaurile inaitea sezonului si sa lasi o bancnota pe joc sub o piatra legata sau ceva astfel sti sigur daca a trecut cineva pe acolo sau nu.Faza asta cu bancnota ma salvat odata sa nu fac o mare greseala si cat ma costat 5 lei
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Testarea locului este o idee buna, nu neg asta. Unii lasa bani...eu am lasat suc, bere, o punga de Joe. Dar daca e vorba de animale... asta e mai dificil pt ca folosesti plante. 2-3 anul asta si daca totul merge bine bagi 5-7 anul urmator. Totusi prefer sa ma asigur ca nimeni nu o sa fie acolo in urmatoarele 8 luni pt ca asa pot sa bag un gard de sarma si am terminat cu grijile.
 
S

soulles

Mie personal imi place sa am 2 ploturi care sa le ingrijesc cat pot de des(poate e chiar mai bine 3 desii).Iar pt bag seed fac ploturi care nu le vizitez des max 2-3 ori pe sezon,desii anu asta nu am avut noroc cu ele.Anul viitor la ploturile cu vizitare minima o sa folosesc acele cristale de polimer care sper sa ajute.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
super! vreau cel putin o poza cu o sticla de 2 l pt comparatie ... asta daca te incumeti. daca nu...o sa raman curios in continuare si imi voi imagina vreun monstru de planta.

3648Nigerian_NightMare_1_JPG.jpg

3648Swazi_x_Thai.jpg

3648shesbig.jpg

3648giant2.jpg



:bow:
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Expunere. Odată găsite aceste posibile zone e bine să scoatem busola din buzunar şi să ne uităm spre Sud. 6 – 8 ore de expunere solară directă e ok…dar, cu cât este mai lungă expunerea solară directă, cu atât mai bine. O oră în plus sau în minus de expunere va decide dacă recolta ta e mai bogată sau mai săracă cu câteva zeci de grame. Dacă ai copaci prin zonă şi ai destul tupeu, pune mâna pe drujbă sau pe topor şi taie câţiva. Nu recomand asta pentru că sunt sigur că nenea Gică Păduraru nu va fi prea fericit şi va pândi zona. Atâta timp cât îi laşi pomii în pace io zic că o să te lase şi el în pace pe tine. Pădurea, chiar dacă este proprietatea statului, trebuie respectată şi ocrotită.

Mai multe informatii despre expunerea la soare si unghiul de expunere are Backcoutry. Recomand threadurile omului. Sunt pline de inspiratie si dupa destul stres l-am convins sa construiasca o varianta de Earthbox si acum de abea astept sa vad rezultatele din toamna.

Totusi am o smekerie pt cei ce vor sa stie cate ore de lumina vor avea in acea zona. Sa zicem ca esti into padure intr-un luminis si mai ai si idee cam care este traiectoria soarelui. Cum stii cate ore de lumina ai acolo? simplu: cu pumnul. :crazy: :confused:
Am invatat metoda de la un cercetas si expert in supravietuire: intinzi bratul si strangi pumnul. Fiecare deget are o valoare de 15 minute. 4 degete: 1 ora. si te uiti la pumn, apoi pumnul se misca si lasa un pumn imaginar in urma sa...continuand va ajunge la un anumit numar de pumni...sau ore. asa poti sa iti dai seama cam cat e ceasul dar si cam cate ore de lumina primeste acel loc.

Incerc sa simplific ce am la indemana...dar daca decid sa imbunatatesc va anunt.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Subterfugii. Vrem ca plantele noastre să crească mari şi sănătoase pentru ca apoi să le omorâm şi să le luăm bud-ul. Ghici ce? Şi alţii vor acelaşi lucru. Aşa că este crucial ca plantele să nu fie găsite. E bine ca plantele să fie ascunse de privirile indiscrete ale curioşilor. Evită să pari suspicios şi jumătate din problemele tale sunt rezolvate.
Ştii unde sunt plantele tale? Atunci ai face bine să ai mai multe drumuri către acel loc. Dacă alegi acelaşi drum atunci vei face o potecă. Lumea curioasă face multe drumeţii pe poteci străine. De ce? O potecă înseamnă că cineva a trecut de foarte multe ori pe acolo, drumul e sigur şi probabil vor vedea ceva interesant.
Plantele tale sunt înalte? Atunci leagă-le şi schimbă-le forma. O piatră (nu prea grea) legată de o sfoară iar sfoara legată de vârful plantei va trage uşor vârful plantei în jos şi in timp îi va schimba forma. Dacă este într-o găleată (lucru pe care îl recomand, mai ales dacă trebuie să le muţi) atunci sapă o groapă şi bagă găleata în ea, astfel vei mai lua ceva din înălţimea acesteia. Orice ai face, de la training la fim, fă orice numai schimbă forma clasică de brad a plantei.
Dar cea mai ingenioasă metodă este camuflajul. Într-o zonă cu multă vegetaţie de diferite tonuri de verde planta ta este aproape invizibilă. Lumina soarelui loveşte vegetaţia din jur şi schimbă forma vizibilă a frunzei. De la distanţă nici nu o observi.

In urmatoarele poze se ascunde o planta intr-o galeata. Galeata e destul incat sa o dea de gol....dar de la 5 metri distanta de unde incep pozele (poza, zoom 3x) nu se vede aproape nimic.

3648Picture_005.jpg


3648Picture_006.jpg


3648Picture_007.jpg


3648Picture_008.jpg


3648Picture_009.jpg


3648Picture_010.jpg


3648Picture_011.jpg


O alta varianta ar fi sa faci rost de soiuri care nu seamana la frunza cu marioara, gen: Duckfoot sau Maple Leaf Indica.
 

sznake

jarhead
Jos palaria frate GantZ! Foarte bune informatii, mai ales cele 10 porunci ale outdorului, nefiind constient de multe dintre ele si din pacate suferind de pe urma incalcarii uneia dintre cele mai importante dintre ele, nu dau detalii.



O sa-mi permit insa sa incerc sa te fac sa vezi un pic mai clar anumite lucruri legate de societate, lucruri pe care cred ca nu le vezi in mod corect (in intregime) din cauza proximitatii prea mari fata de ele. Vorba aia: daca vrei sa vezi padurea, iesi mai intai dintre copaci:
..Societatea funcţionează pe reguli la care tu nu ai nimic de spus. Nişte reguli stupide care sunt impuse de nişte oameni bătrâni şi cu mintea pe ducă, care încearcă din răsputeri să se ţină cu degetele lor scheletice, de un sistem învechit, bolnav şi muribund, numit de ei ”realitate”...


Societatea nu functioneaza dupa niste reguli in care un oarecare cititor al postului tau "nu are nimic de spus".. Sunt si oameni anti-canabis (majoritatea populatiei) care iti citesc postul, si aceia sunt cei care au avut ceva de spus, au spus, si in consecinta s-a realizat.

Societatea democratica nu functioneaza dupa reguli impuse de o clica de oameni batrani, sclerozati si ipocriti :), care de-ai dracului ce sunt ei, ne interzic noua sa crestem si sa fumam iarba. Societatea democratica functioneaza dupa reguli impuse de MAJORITATE. Faptul ca noi, prin gandirea noastra si valorile noastre, nu facem parte din acea majoritate care face regulile, este doar un fapt divers. Dar asa functioneaza sistemul democratic, iar alternativa este dictatura. Dintre cele doua, raul mai mic este totusi democratia.

In democratie, problema este de "mentalitatea majoritatii versus mentalitatea minoritatii (a noastra)", sau "sistemul de valori al majoritatii versus sistemul nostru de valori".

D.p.d.v. istoric, oamenii s-au inmultit in general pe criterii fiziologice: aspect fizic bun = sanatate, adica copii sanatosi, specie perpetuata. Din pacate, mai putin s-au inmultit pe criterii de inteligenta. Asadar, logica si biologia spun ca in orice populatie, majoritatea nu are cum sa aiba mentalitatea cea superioara. In orice populatie, prostii vor fi mai multi decat desteptii, deci PROSTII = MAJORITATEA. Asadar, in democratie (desi mai bine decat in dictatura) este inevitabil ca prostii sa faca legea.

Pentru ca ei sunt majoritatea!:

1. Ei sunt cei care isi gasesc fericirea in "cantitate versus calitate". Ei sunt cei care prefera sa se indoape cu mancare ieftina, nesanatoasa dar multa(!).
2. Ei sunt cei care (dupa ce s-au indopat bine) prefera sa se urce intr-o masina si sa polueze in loc sa mearga cu bicicleta sa arda afluenta de calorii ieftine.
3. Ei sunt cei care in loc sa gaseasca satisfactie in gradinarit (cultivandu-si propria mancare de calitate), prefera sa-si foloseasca timpul liber facand tiraj celor mai ipocrtite show-uri de la TV!
4. Ei sunt cei care in loc sa se uite la National Geo, se uita la ProTV!
5. Ei sunt cei care in loc sa se uite la un stand-up inteligent, se uita la "Trazniti in Nato"!
6. Ei sunt cei care in loc sa exploreze orizonturi cognitive pe muzica de Pink Floyd prefera sa isi bata nevasta pe "Am bani de dat, am datorii la stat..".
7. Ei sunt cei care se uita urat si lung la tine cand le dai un sincer "buna dimineata" in metrou si ei nu te cunosc in prealabil.
8. Ei sunt cei care au facut posibil ca femei cu aspect fizic extra dar complet lipsite de inteligenta sa poata ajunge la nivele f inalte in sistemul LOR social!

9. Ei sunt cei care au inventat cafeaua fara cofeina, berea fara alcool, rahatul de plastic, si hartia igienica parfumata (de parca gaura c*rului are afinitati olfactive..)
10. Ei sunt......, ei sunt...., ei sunt........., etc...

Pe scurt: ei sunt cei care fac legea! Intelegi?


Pentru a putea schimba legile, singura modalitate este sa ajungem noi candva sa fim majoritatea.



P.S.: Fundal melodic: "Pink Floyd - Us and them" :D
 
S

soulles

Schimbarea pluteste in aer Sznake eu o simpt.Oamenii de la noi ce vor defapt,vor ce vad la televizor vor sa fie cat mai mult ca Americanii.Unde vroiam sa ajung este ca acuma este ''cool'' sa fumezi iarba.Vad pushtanii de 14-15 ani trag spiceuri din alea ce credeti unde va duce asta???Eu cred ca se vor inmultii consumatorii dramatic in urmatorii 10 ani , va fi legalizat sau cel putin tolerat.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
sunt in totalitate deacord sznake. totusi cand am scris ce am scris totul pornea de la viziunea cum se petrece totul in jur...un punct de vedere unic, persola si subiectiv... mentalitate de victima...poate...dar nu o sa stau acum sa fac totul "politically correct" doar ca cineva vede lucrurile altfel...fie ca priveste dintr-un unghi corect, bazat pe informatii reale sau ca este in masura si are competentele necesare pt a exprima o opinie exacta si bazata pe realitate...sau NU.

avand in vedere ca suntem indivizi unici prin existenta, gandire...etc... nu avem mare influenta sociala decat poate daca suntem oameni extrem de importanti, influenti sau facem ceva extrem care sa ii influenteze pe ceilalti destul cat sa faca o schimbare.
majoritatea au cam facut regulile in timp. poate candva au fost bune dar e nevoie de schimbare. problema cu schimbarea este ca aceasta ii sperie pe oameni. la fel ca o discutie care este contrar realitatii percepute de ei (ceea ce stiu si cred...felul in care vad ei lucrurile), schimbarea (si mai ales una radicala ce necesita o schimbare majora in gandirea si perceptia lor) se va lovi de ei care se vor opune.

pentru a produce schimbarea in acest sistem - cica democratic (in care alegerile sunt furate si populatia dezinformata) - va trebui ca vechea generatie sa moara, iar vechile obiceiuri sa fie schimbate. dar cum la noi politicienii au influenta necesara, suportul cui trebuie si din pacate sunt cam longevivi...cred ca va mai dura putin...
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Bun, deci acum ca ti-ai gasit locul in care vrei sa cresti si ai o expunere solara cat de cat buna si intr-un loc ca al tau nu sunt urme de prezenta umana si se ajunge si greu acolo...acum ce faci?

Intai trebuie sa stii Cum sa faci rost de seminte si aici ai mai multe optiuni
1. Folosesti seminte din ceea ce ai mai fumat. Unii cumpara de la dealeri...practica ce ar trebui sistata din motive prezentate in prealabil...si daca ceea ce ai fumat ti-a placut...atunci mai mult ca sigur o sa iti placa si mai tare cand o sa fumezi ceva crescut de tine. Problema este ca nu poti fi sigur de ce soi este si cat de mult ii va lua sa termine cu perioada de floare.
2. Cumperi seminte de pe net. Situl pe care suntem in acest moment este o sursa buna de seminte si demna de incredere. Daca doresti altceva cauta prin siturile postate de seedbankupdate punct com si alege de acolo.
3. Este adevarat ca poti obtine seminte si participand la diferite concursuri, devenind voluntar pt testarea unor seminte sau le poti primi de la altcineva. TOTUSI! Fiecare concurs are regulile lui si cateodata trebuie ca tu insuti sa indeplinesti anumite conditii de participare. Daca vrei sa devii voluntar te asigur ca nimeni nu iti va da nimic daca apari de nicaieri cu absolut nici o dovada a faptului ca ai unde sa cresti sa ca macar ai cunostintele sau abilitatile necesare. Acelasi lucru se aplica si cu obtinerea semintelor de la alti crescatori. Nimanui nu ii place un cersetor asa ca nu vei primi nimic. In schimb daca ai numeroase posturi dovedind abilitatile si cunostintele tale, si pe langa asta cineva te si place atunci ai o mica sansa...dar nu te baza pe asta. Daca vrei seminte REPEDE / ACUM cel mai bine e sa le comanzi de pe net.

Cum comand seminte de pe net?
Este o procedura extrem de simpla dar te taxeaza la nervi rau de tot. Intai alegi o suma pe care esti dispus sa o investesti sau sa o pierzi - da se mai intampla, rar dar se intampla. Suma in cauza este undeva la 20 de Euro pt 10 seminte. Deja aud ca unii bieti stoneri se crizeaza, ca vai ca e prea mult, ca vai ca nu am bani, ca vai ca e criza. NO DUTE'N PULA!!! Daca iti permiti sa stai pe net si sa ai un celular...atunci nu e mult deloc. Si daca ai bani sa ii dai dealerului pt un joint amarat sau pt un gram jalnic de iarba necunoscuta, probabil crescuta cu chimicale in conditii mizere si poate si "imbunatatita" cu spray de gandaci...si nu te gandesti ca aceeasi suma si ceva munca iti poate oferi chiar si 1 KG de bud curat...daca inca mai vrei sa apelezi la dealer...atunci esti un idiot. Si ultima scuza: e criza - motiv in plus sa iti cresti propria iarba pt ca sunt sigur ca ti-ai auzit dealerul folosind aceeasi scuza cand ti-a saltat preturile de ai crezut ca te lasa inima.
Deci ai suma pe care doresti sa o investesti si stii de la ce seedbank vrei sa comanzi. Majoritatea au diferite sisteme de plata a produselor comandate. Am sa prezint cum sa comanzi prin plic. Faci rost de un plic si niste pamflete care pot intra acolo sau o felicitare, tiparesti comanda ta pe o foaie de hartie, si alaturi de bani le bagi toate in plic. Apoi scrii adresele, pui timbrele - eu am mers la posta si am pus timbre dupa ce mi le-a cantarit. Apoi bagi plicul la cutie si astepti cu morcovul in fund o saptamana sau doua...sau chiar 3.
FOARTE IMPORTANT! Vezi unde ceri sa iti fie trimise semintele. Poti folosi cutia aia postala a vecinului care e plecat pt urmatoarele saptamani, la fel de buna este casuta postala a unui prienten in a carui maini ti-ai pune si viata. Eu am folosit ambele variante + inca una: cand stai in chirie poti folosi numele proprietarului plus inca unul: al tau. E riscant dar functioneaza. In orice caz ar fi bine sa stii ora la care trece postasul pe la acea casuta ca sa fii acolo imediat dupa ce a lasat plicul.
SI MAI IMPORTANT Ai grija ca banca sa iti trimita "regular mail" ... sau ceva similar, adica sa ti le trimita intr-un plic simplu. E important pt ca daca iti trimite semintele si trebuie sa semnezi pt ele...poate ca nu iti va veni bine. Daca postasul ti-o aduce acasa sa semnezi pt ea poti sa faci pe miratul ca nu asteptai nimic dar daca tot a venit ceva si e gratis acum esti curios si e dreptul tau sa vezi ce ai primit. Daca trebuie sa te duci la mama draku sa semnezi pt un pachet sau ceva similar...nu te duce pt ca vei avea probleme. Acolo mai sta cate un agarici in uniforma care se va uita in cutia ta. Nu stiu de ce opc-ul le permite un asemenea abuz. Violarea intimitatii e ceva grav.

***Am aflat de ce se uita pulitzaiu in cutie: se pare ca trebuie sa verifice ce ai primit pentru a putea determina daca pentru ce ai primit se poate percepe un impozit. Din cate am aflat de la un tip care avea o afacere cu seminte, expeditorul poate declara valoarea ca fiind ZERO si cica asa nu se uita garcelul. Dar nu stiu, nu am verificat. Pt mine, daca vine mandat postal imi bag piciorul in ele de seminte si ma bucur de libertate***

***Ce se intampla daca il ridici si se uita garcelul? Dosar penal, urmarire si verificari dese si lungi de la baietii de la antidrog***

Pt. siguranta ta, comanda de sarbatori. Posta e atunci inundata de multe hartioante. Pe de o parte unele companii folosesc aceasta metoda pt ca e ceva mai intim decat un e-mail steril, pe de alta parte unii au rude si prieteni si una dintre parti nu are e-mail sau un pc, sau internet. Sau pur si simplu isi trimit cadouri, plicuri cu bani, felicitari si/sau scrisori. Este momentul perfect ca sa trimiti o comanda si sa primesti una.
 
Last edited:

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Pregatirea pt anul care urmeaza
Trebuie sa stiti ca un grow de succes nu se face cu una cu doua. Ca si pt examenele importante in viata trebuie sa te pregatesti temeinic. Acumularea de informatii este unul dintre pasi. Este important ca tu sa stii din timp in ce te bagi si ce te astepta. De aceea trebuie sa it faci un plan...si unul foarte minutios. Poate ca ma complic dar eu ma simt mult mai bine si dorm mult mai linistit daca stiu ca fiecare element al micului meu plan va merge perfect.
Contrar asteptarilor nu comandarea semintelor, gasirea locului, pregatirea locului sau ingrijirea plantelor este partea cea mai dificila. Partea ceea mai grea este recoltare si uscarea/procesarea. De ce? Pt ca atunci te expui cel ma imult pericolului. Daca esti gasit in camp/ padure umbland de nebun e treba ta ce faci acolo pt ca poti gasi o scuza chiar si daca esti gasit langa plante...mergeai linistit si ai dat de ele deodata si te-ai gandita sa suni la politie...bine ca ai dat de vanator...sau ceva de genul asta. Dar cum explici un rucksack plin de bud???...eu nu pot...
De aceea trebuie sa stii ce se intampla din momentul in care le tai si pana cand vei putea sa iti aprinzi linistit un joint.
Transportarea o poti face si ziua si noaptea dar vezi ca maria miroase rau dupa ce e taiata asa ca daca ai o masina vezi ca opririle la stop sunt periculoase si la fel si daca te opreste politia pt orice motiv. Asa ca mai bine, daca ai masina, o poti transporta noaptea pt siguranta si daca o faci ziua vezi ca totul la masina sa fie in regula: farurile, inspectia, rovinieta, asigurarea, TOT. Ca masura suplimentara nu depasi viteza legala sub nici o forma si poarta un tricou alb sau o camasa ca sa te vada de la distanta ca porti centura.
Apoi vine uscarea. Vezi ca marioara miroase puternic rau de tot. Iti trebuie un loc ferit de lumina (daca e bezna e si mai bine) cu umezeala scazuta si ventilatie foarte buna. Daca ai acces si la un filtru pt mirosuri...acum e momentul sa il folosesti, daca nu....sper ca stai la ultimul etaj unde bate vantul...sau ca nu ai vecini prea aproape de tine...sau mult prea curiosi...
 

Latest posts

Latest posts

Top