What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Culturi Ninja

enricco

Member
fratilor am dat de dreq, am fost sa vizitez cateva plante si disparusera, scoase din pamant, cu tot cu radacina, mistret sau caprioara ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mistretii ar putea fi interesati de mirosurile organice ce vin din pamantul folosit, dar din ce stiu eu nu stiu sa faca plante de cannabis sa dispara fara urma, de aceea mi se pare destul de ciudat. De cele mai multe ori plantele noastre sunt sacrificate vara cand e cald si ei cauta sa isi sape o groapa sa se racoreasca, si aleg cel mai umed loc pentru a face asta. Dar acum fiind sezonul racoros, nu prea ar putea sa fie asta motivul.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Mentalitate de Ninjalău

Mentalitate de Ninjalău

Poți creste oriunde. Punct.

Totusi e bine să fii destept si sa lucrezi cu ce ai.
Toți vrem copaci cu bud cat parizerul de gros dar sansele sa ai un asemenea loc, sa poti creste acolo cu succes, sa supraviețuiască plantele dupa ce mama natura si posibilii hoti si polițai și-au luat partea, sa reușești sa recolteze tot fara mucegai si sa le aduci acasa ca sa le usuci... e greu. Nu e imposibil, dar nu toți avem bafta asta.

Asa ca lucram cu ce avem.
Ai cateva locuri unde încap pomi? Planteaza pomi.
Ai cateva unde cateva plante medii vor termina fara probleme? Le pui in iulie-august.
Singura ta optiune sunt plante pana la un metru? Le pui târziu, pui automate sau faci scrog.

Seceta? Exista solutii pt asta.
Pământ de cacat? Poti sapă gropi sau pui la ghiveci.
Esti in baltă? Unii cresc acolo fara probleme.
Oras? Sunt zone ignorate de oameni si plantele pitice nu atrag atâta atenție cat niste copaci.
Dacă vrei poti sa crești si in copaci.

Lucreaza cu ce ai. Oricum e riscant. Asa ca risca niste semințe si testează locul cu metoda aleasa.
Dacă pui 10 plante in 10 locuri diferite si din toate astea găsesti 3-4 locuri dar care merg cu metoda si momentul ales, atunci la anu stii ca mergi la sigur.

Poți creste oriunde. Punct.
 

sabahnur

Member
Am citit toate cele 23 de pagini și pot sa spun ca am furat destul de multe informații. Mulțumesc mult. Prin iunie ne vedem out :*
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ok mici ninjalai. Azi vin cu un sfat super rapid. Ca sa stiti cat de mult pamant veti avea nevoie, sau cat de adanca trebuie sa fie groapa pt cat pamant sunteti gata sa carati, faceti un simplu calcul matematic.

(Lungime * Latime * Inaltime)/1000 = volumul in Litri

Si daca faci o gaura rotunda sau in alta forma geometrica?
Atunci te duci frumos pe internet si afli cum mama masi se calculeaza volumul pt acea forma geometrica si imparti la 1000.

Maria te invata de toate: agricultura, tamplarie, electronica, matematica...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Maria te invata de toate: agricultura, tamplarie, electronica, matematica...

Plus biologie, chimie, genetica si ninja skills. Si sunt sigur ca mai sunt cateva. Plus ce mai invata fiecare in timpul tripurilor..

Legat de sfat, google are puterea sa raspunda singur la astfel de intrebari simple de geometrie/matematica, daca ii dai dimensiunile si il intrebi frumos. Daca nu ii dai dimensiunile iti va da doar formula sau iti va deschide un calculator cu formula necesara, direct in pagina de search, unde sa poti introduce datele. De asemenea, exista siteuri care fac acelasi lucru. Pentru lenesi.. ca altfel e simplu de calculat si fara sa te confesezi la google inainte.
Ce mi se pare mai important, si nu ai specificat, e ca dimensiunile trebuie introduse in centimetri, si nu metri pentru ca aceea formula sa functioneze.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Un sfat excelent. Ai dreptate, dar putini grower fac gropi cu dimensiuni măsurabile în metri.
 

Sargemilla

Member
Felicitari Gantz! Mi-a placut tare mult threadul :)
M-ai facut si pe mine sa visez la guerilla grow, dar sub nici o forma n-as putea sa-i fac maintenance. Crezi ca daca as arunca 5-10 seminte in pamant (adus de mine) fara sa o vizitez toata perioada as scoate ceva? ...orice? :D
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Plantatul direct nu îl recomand.
Mai bine germinez acasă și le aduci acolo germinate. Și mai bine dacă au rădăcini și 15 cm în înălțime cu câteva frunze.

Zero maintenance e posibil. Pregătești bine locația, o primăvara ploioasa și plantezi automate.
 

Sargemilla

Member
De ce automate? O sativa normala cu gene bune nu ar avea sanse mai mari?
As putea lejer sa le duc putin crescute daca e cazul
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Daca cresti la tropice baga o sativa de 20+ saptamani (perioada de inflorire)
In Europa vara nu tine atat.

Ai vrut sa stii cum sa cresti fara intretinere. E simplu si are sanse bune de reusita ca sa iasa...cum ai spus tu "orice"

DAAARRRR DAAAACCAAAA????


Poti experimenta cat vrei pt ca experimentezi cu bani tai.

O sativa pura ca Haze? Sa aiba mai multe sanse de??? Ce? De terminat? Nu.
Sunt si sative care cica termina in 8-9 saptamani.
Echinoctiul de Toamna in Ro cade pe 23 Sept. Deci recoltezi pe 18-23 Noiembrie. Misto vreme de recoltat nu? Decembrie bate la poarta.
Dar daca plantezi in primavara iti trebuiesc conditii super bune ca sa nu fie nevoie sa vii sa faci orice vizita de "maintenance".
Planta creste si incepe sa aiba nevoie din ce in ce mai multa apa. La ce calduri mai avem noi vara...

Cresti UNDE poti, CAND poti, CUM poti si cu CE poti. Locul decide momentul, metoda si soiurile.
 

plm

Member
Tu in primul rand trebuie sa intelegi ca afara nu dictezi tu niciun factor, nu ii spui tu cand sa infloreasca s.a, sunt o gramada de factori de luat in calcul si multime de variabile ce pot aparea si sa faca ca grow-ul sa mearga prost, de asta o planificare amanuntita dinainte te scapa de multe probleme ce pot aparea pe parcurs. (asta se aplica si pe IN)

Insa pe indoor tu esti mama natura, La noi in Ro, nu poti creste 100% sative out, deoarece au perioada indelungata de inflorescenta si le prinde toamna cand dau ploile si scade temperatura si dau mucegaiul in ele si altele iar ele tot nu termina, asta ar inseamna sa recoltezi undeva la sfarsitul lui decembrie maxim (ceea ce e ireal) daca vrei o sativa pura 100%, majoritatea au perioada de flowering 12-13 saptamani, unele au chiar si 16 – 24 saptamani pana sa termine ex: Oldtimer's Haze, asta ar inseamna sfarsitul lui ianuarie.

Acum tu fa calculele, eu zic sa mai faci niste research ca apoi o sa ne zici tu noua ce si cum.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca vrei sative 100% iti trebuie ori indoor, ori sera, ori sera ce poate fi acoperita impotriva infiltratiilor de lumina (ca sa lungesti noaptea si sa fortezi inflorirea cat temperaturile se mentin peste 15 grade, mai ales pentru sativele cu flower lung si foarte lung). Dar avand in vedere ca nu fumezi mult, si ca un gram de sativa ma doboara de 2 ori chiar si pe mine, cu toata toleranta acumulata, cred ca mergi mai la sigur daca faci indoor. Nici nu sunt foarte pretentioase..
Si orice ti-ar zice oricine, o sativa autoflower nu se compara la high cu o sativa adevarata.In cel mai bun caz e mai aproape de un hibrid 50/50 decat de o sativa.
 

Sargemilla

Member
Eh eu am intrebat doar ca sa obtin mai multe informatii nu ca sa va pun la indoiala cunostiintele. Mai usor cu defensiva dragi cultivatori :)
Intr-adevar auto are mai mult sens pe la noi sa termine mai repede, chiar inainte sa vina vara caniculara, avand in vedere faptul ca nu o vizitez pentru udare sau alte cele... O sa caut un loc putin populat si la munte, orientat catre sud.

Ma gandeam sa le cresc pe la 3-4 noduri si sa le plantez la sfarsitul lui martie (daca se termina iarna pana atunci) ca sa prind cat mai mult din primavara (eventual) mai ploioasa. Oare ii prea devereme?
Pana una alta, mai am multe de invatat de la mica mea planta din dulap :D
nu mai va drogatz!
 

plm

Member
In primul rand eu iti dau un sfat, poate cel mai valuable sfat pe care l-am primit si eu la randul meu, sa citesc si sa acumulez cat mai multa informatie, oricat de mult ai intreba, nu poate cineva sa-ti deschida creierul si sa-ti toarne informatie, tu singur trebuie s-o digeri, aia zic.

Cat despre plantatul la munte, tocmai asta fac eu acum pe OUT si nu merge prea bine, cel putin anul asta, experienta mea de pana acum e slaba cu out-ul, din cauza ca ploua 1 data la 2-3 zile de rupe, am pierdut 9 plante din cauza limaxilor, plus ca e cerul mai mereu innorat, deci lumina slaba = dezvoltare slaba, planta cu care am ramas, are 1 luna si arata de 2 saptamani, nici nu stiu daca o sa termine...vremea schimbatoare, noaptea temperaturi foarte scazute, iti trebuie un soi viguros crescut intai indoor vreo 1luna asa, si scos prin iulie - august afara, rezistent la variatii de temperatura si la mucegai deoarece rh-ul relativ e cu mult peste limita, cand erau mici am pus jumatate de sticla taiata cu gauri date prin ea si tot a mucegait am lasat-o asa 3 zile, poate a fost si vina mea, nu a avut airflow decent.

Iti trebuie neaparat un soi care termina repede si rezistent la mucegai, pana acum nu am dat de daunatori + ca nu m-am ocupat asa mult solul e praf pare depleted total si tare, asta inseamna ca sistemul radicular nu se va dezvolta corespunzator... o sa mai merg sa-i dau niste nutes lichizi, altceva n-am ce-i face, si sper la ce-i mai bine.

Impart din experienta mea de anul acesta, cu siguranta la anul o sa am o planificare mai buna.
 

tudordordor

New member
am terminat tot, cuvant cu cuvant, in cateva ore si nu am cuvinte. am invatat multe. multumesc tuturor dar in special lui gantz.
 
Top