Announcement

Collapse
No announcement yet.

Culturi Ninja

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Culturi Ninja

  ok ok...titlul nu e chiar inspirat...

  Cautam recent prin stufoasa mea colectie de informatii si am dat peste un document creat prin 2006 si modificat ultima oara candva anul trecut.
  Am incercat sa fac un zine care sa incapa pe o pagina si pagina aceea sa permita modificarile necesare pt a deveni o carticica in miniatura. intentionam sa o trimit alaturi de seminte acelor persoane care ar fi cerut o mica donatie. Motivul era simplu: cred in outdoor si mi-am propus sa informez mai bine lumea.
  Recunosc ca nu am ajuns foarte departe cu ceea ce am scris...scoala, lenea si alte activitati au suprimat genul creator din mine si l-au abatut pe alte cai...care nu aveau nici o treaba cu scrisul sau cu marioara.
  Urmeaza sa postez cateva elemente. Sper sa va placa si daca aveti ceva de adaugat...graiti!


  Ps. orice convingere politica sau rasista este pura fantezie si coincidenta....si chiar nu aveam ce sa scriu
  Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
  2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
  2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

  #2
  ATENTIE

  Următorul material a fost redactat din scopuri educative. Deşi metodele prezentate de acesta pot fi aplicate cu succes în cultivare legumelor, în creşterea florilor şi a ierburilor aromate, ele pot fi aplicate şi în cazul Canabisului, cum prezintă şi materialul. Autorul, cunoscut sub pseudonimul GantZ, descurajează orice încercare de creştere a plantei, mai ales sub regimul nazist sub care ne aflăm. Creşterea, consumul şi chiar simpla posesie a Canabisului au fost considerate ca fiind extrem de periculoase de către neo-naziştii de la putere care au ales să incrimineze pe oricine are chiar şi cea mai mică legătură cu planta, în loc să studieze efectele acesteia şi urmările socio-economico-politice pe care le-ar putea avea daca nu legalizarea atunci măcar tolerarea acestei plante.
  Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
  2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
  2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

  Comment


   #3
   Intro

   Bunicul, Dumnezeu să-l ierte, nu mi-a lăsat nici un secret în grădină. Tot ce ştiu este rezultatul a numeroase ore petrecute în faţa calculatorului, uneori chiar alături de plantele mele. Nu mai ştiu la ce vârstă am decis că vreau să ştiu mai multe despre Canabis, dar îmi amintesc cum în mine setea de cunoaştere era tot mai mare.
   Petreceam ore întregi pe forumuri citind thread-uri întregi, văzând cum unii oameni creşteau mai multă iarbă în 5-6 luni decât aş fi putut eu fuma într-un an. La început eram foarte interesat de creşterea indoor pentru că momentan doar aceasta îmi era la îndemână. Nu aveam maşină şi nici nu ştiam mare lucru despre outdoor. M-am descurcat destul de bine cu indoor-ul, dar varii motive m-au făcut să abandonez forţat indoor-ul. După o vreme toate filmele pe care le vizionam, fiecare thread pe care îl citeam, practic orice informaţie despre indoor a început sa mă plictisească. Deşi erau multe lucruri pe care le ştiam dar care îmi erau oarecum imposibil de realizat datorită condiţiilor mele, nu asta mă supăra cel mai tare.
   Eram nervos că nu puteam să cresc o plantă. Sună stupid nu? Pentru mine primele plante crescute au fost o experienţă unică şi de neuitat. Zi de zi băgam capul în cutie să vad ce mai fac, le ridicam ghiveciul să văd dacă mai au apă. Verificam temperatura, tăiam unele frunze ca lumina să ajungă pe bud-ul de mai jos, le legam în tot felul de poziţii ca să încapă în cutie…etc. Cei ce cred că Marijuana provoacă dependenţă nu au încercat să o crească…să vezi atunci dependenţă.
   Şi pentru că nu aveam o grădină, am pus 4 plante pe un deal înconjurat de păduri şi câmpuri. Aveau lumină directă toată ziua. Le udam săptămânal (acum aveam maşină) şi totuşi din 4 una a dispărut, una era mascul şi celelalte 2 femele nu au avut mai mult de 50cm. Recolta nu a fost mare lucru…dar pentru mine…era doar începutul.
   Aşa că m-am pus din nou pe studiu şi pe făcut planuri. Informaţiile în limba română erau foarte puţine şi nu de mare ajutor. Mulţi viitori crescători se confruntau cu aceeaşi problemă. Aşa că am decis să împart puţinele mele cunoştinţe cu ei prin intermediul acestui umil document. Sper să vă folosească.
   Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
   2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
   2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

   Comment


    #4
    3 motive ca sa cresti outdoor

    Cea mai ieftina şi cea mai simpla metodă de a creşte Cannabis este creşterea Outdoor. De ce? Hai să enumerăm câteva motive:
    1. Este ieftin. Soarele este cea mai puternica sursa de lumina din universul cunoscut omenirii. Pe lângă faptul ca are exact spectrul necesar creşterii armonioase a tuturor plantelor, este GRATIS. Daca voi găsiţi o oferta mai bună sa mă anunţaţi şi pe mine.
    2. Cannabisul creşte de mii de ani afară şi se pare ca a dat roade nu gluma. Creşte aproape oriunde şi câteodată în medii mai puţin ospitaliere.
    3. Dacă eşti prins cu plante în casă e o problema gravă. Dar nimeni nu poate dovedi ca plantele din pădurea X sau de pe câmpul Y sau din nu ştiu ce loc, îţi aparţin. Chiar daca eşti găsit pe lângă ele poţi să zici ca ai dat accidental de ele.


    (ok..ok... trebuiau sa fie 10 dar promit sa mai adaug)
    Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
    2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
    2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

    Comment


     #5
     De ce să cresc iarbă când pot să o cumpăr
     (ştiu un tip care ştie un tip)?

     Preţul. Iarba costa mult. Uneori PREA MULT şi ne întrebăm ”de ce?”. Să creşti Canabis este relativ riscant. La fel de riscant poate fi şi mersul pe stradă. Dar pentru că poliţia prinde groweri neatenţi şi dealeri, preţul ierbii este săltat automat. Nu noi, cei care creştem pentru noi şi fumăm cu responsabilitate, ci poliţia. Ei anunţă capturi incredibile de iarbă, de cele mai multe ori pentru că ei cântăresc plante verzi, şi fac nişte evaluări economice colosale. De ce ai vrea să aduci bani pe piaţa neagră? Dispărând cererea, dispare şi oferta. Poate atunci poliţia îşi va vedea de treabă şi îi va prinde pe dealeri şi lumea va fi un loc mai fericit. Când îţi creşti propria iarbă descoperi că investeşti relativ puţin şi primeşti înapoi mai mult decât sperai (dacă totul merge bine). Şi când te uiţi la propriul stash realizezi că ai economisit destul de mult. Nu doar asta, dar primul grow îţi returnează banii investiţi şi îţi dă material de fumat GRATIS pentru o bună perioadă.
     Sănătate. Bud-ul pe care tocmai l-ai cumpărat…cum a fost crescut? Această informaţie este întotdeauna falsă. Dealerului nu ii pasă de sănătatea ta. Crezi că lui îi pasă că tu vei fuma bud pe care el însuşi l-a dat cu insecticid ca să îl facă ”mai tare”? Mai tare te asigur că nu o să fie, dar va fi extrem de nociv. Gândeşte-te că poţi fuma otravă pentru gândaci. Plămânii şi creierul tău iubesc otrăvurile. Dar să zicem că nu a dato cu nimic. Bud-ul este verde dar bine uscat, acoperit cu firişoare arămii şi este plin de cristale. Arată bine nu? Dacă omul a crescut planta pe marginea unui drum. Canabisul autohton creşte şi el de cele mai multe ori pe marginea drumului deci e posibil ca lumea să creadă că e doar cânepă şi să o lase în pace. Nu mulţi ştiu că Tutunul şi Canabisul sunt 2 plante care absorb tot ce găsesc în pământ: metale, toxine, elemente radioactive şi chiar şi bacterii care pot cauza boli transmisibile la om. Acel bud pe care dealerul ţi-l vinde, se prea poate să fi crescut pe o plantă care a absorbit plumbul lăsat în urmă de maşini. Ce altceva se afla în pământul acela nici nu îţi poţi imagina. Poate că a crescuto lângă groapa de gunoi. Sau poate lângă tomberonul unde dispensarul satului a aruncat încă 2 pubele pline de bandaje şi ace folosite. Dealerului nu îi pasă. Dar dacă tu ţi-ai creşte propria iarbă atunci ai şti ce fumezi. Ai avea grijă de sănătatea ta şi a celor cu care împarţi această plăcere.
     Securitate. Ai cumpărat 1 gram de iarba sau de hash de la amicul tău dealerul. A doua zi poliţia îl saltă. Crezi că gura lui nu va începe să turuie? Nu îi pasă de tine. Credeai că sunteţi prieteni doar pentru că mai venea pe la tine, îţi vindea nişte iarbă şi apoi fumaţi 1 joint (făcut din iarba pe care ai cumpărato)? Dacă eraţi prieteni nu îţi cerea bani pe iarbă. Dealerului nu îi pasă decât să facă bani. Dacă e prins va da pe oricine în gât ca să îşi salveze pielea. Dar dacă tu nu ai nici o legătură cu el, nimeni nu îţi va bate la uşă să te întrebe de tanti Mărioara.
     Plăcere. Pentru mine este o plăcere să cresc canabis. Planta asta creşte uimitor de repede iar mirosul ei este îmbătător. Mă simt bine când îmi umplu pipa şi fumez puţin din recolta proaspăt uscată. Gândul că fac ceva ilegal şi chiar ideea că am scăpat cu asta basma curată, e doar un bonus. Nevermind the president, let’s overgrow the government!!!
     Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
     2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
     2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

     Comment


      #6
      De ce să nu cresc iarbă?


      Legea. Din păcate trăim într-o ţară condusă de nişte idioţi care au decis că dacă ei nu au voie să fumeze, atunci nici alţii să nu o poată face. Îi vedem tot timpul la TV. Ba îi prinde beţi, ba că au lovit cu maşina pe cineva. Şi au păţit ceva? Nu. Însuşi preşedintele s-a urcat băut la volan. Da stai ca cică legea nu se aplică pentru el, DOMNULE!!! De ce să ai tu voie să fumezi? Nu le pasă ca ai abandonat ideologia creştină şi că acum cochetezi cu rastafarianismul şi că fumatul de canabis este sacramentul tău zilnic. Sau poate că fumezi din motive medicale. Cum Gărcel nu a auzit de existenţa unor asemenea studii, darămite să poată citi într-o limbă străină ca să înţeleagă, cum ar putea el să simtă milă sau compasiune pentru tine care eşti bolnav, când el ştie de la ”şcoală” că ceea ce faci e rău şi dacă nu ii dai şpagă…şi încă multă, vei fi futut pe viaţă. Exact!!! FUTUT pe viaţă pentru că în România dacă ai dosar penal poţi să te caci în toţi anii de studenţie şi în toţi anii de experienţă acumulaţi în nu-ştiu-ce-domeniu. Rareori scapi cu o amenda, dar nici aia nu îţi vine bine când vezi că suma aia e întreţinerea ta pe câteva luni (de iarnă). Partea rea e că după asta, pe lângă faptul că te lasă fără iarbă şi fără bani, te mai şi urmăresc o vreme…mă rog ei îi spun supraveghere. Adio intimitate, Hello Big-Brother!
      Societatea. Să nu îţi imaginezi că săraca mamă, care te-a susţinut toţi aceşti ani în tot ce ai făcut, te va aclama pentru noul tău hobby. Familia şi prietenii rareori vad lucrurile cum le vezi tu. Ba mai rău. Uneori te critică şi chiar iau măsuri împotriva acestor ”apucături” pentru că nu le convine lor. Trebuie să realizezi că aşa au crescut ei. Aşa au fost învăţaţi. Aceasta este realitatea lor. Pentru ei iarba = rău. Când apari tu şi le zici că se înşeală, realitatea lor este compromisă şi ei atunci reacţionează puternic şi negativ (ca şi în cazul lui Galileo Galilei). Să fumezi iarbă hai că nu e chiar aşa de rău. Dar dacă te află ca tu creşti? Deja aud cum murmură vecinii. Şi cum femeile au mai întotdeauna gura proastă deja eşti teroristul / dealerul / drogatul din blocul de alături. Puţini sunt oamenii care s-au adaptat în societate. Toţi zic că societatea i-a acceptat. Rahat pe băţ! Societatea funcţionează pe reguli la care tu nu ai nimic de spus. Nişte reguli stupide care sunt impuse de nişte oameni bătrâni şi cu mintea pe ducă, care încearcă din răsputeri să se ţină cu degetele lor scheletice, de un sistem învechit, bolnav şi muribund, numit de ei ”realitate”.
      Sănătatea. Cine a crezut că e 100% uşor să creşti iarbă se înşela. Îţi poate dăuna serios sănătăţii. Nu e uşor să cari prin pădure pământ sau apă pe poteci ascunse, pe dealuri departe de civilizaţie, prin tufişuri cu ghimpi, prin lanuri de urzici, prin mlaştini sau mocirle. Hai…că să cari câteva zeci de kilograme de pământ pe distanţe mari nu e chiar sfârşitul lumii. Să vezi cum e cu apa. Plantele au nevoie de apă. Odată cu înălţimea cresc şi nevoile plantei. O sursă de apă în apropiere te scuteşte de ceva muncă. Per total crescutul te macină mai mult psihic decât fizic. Găsirea unui loc este crucială. Trebuie să investeşti mult timp în asta. Securitatea la fel. Sunt plantele OK? Te-a văzut cineva? Poate trece cineva pe acolo? Dacă ti le mănâncă un animal? Dacă cineva ţi le taie? Dacă cineva ţi le ia înainte de recoltă? Dacă sezonul merge aiurea? Dacă ploile cauzează apariţia mucegaiului în bud-ul tău? Dacă nu poţi ajunge la timp la ele? Dacă? Dacă? Dacă? Întrebările pot continua, dar nu îşi au rostul. Când eşti in preajma plantelor fiecare sunet este un factor de stres. Este un lucru cu care va trebui ori să te obişnuieşti, ori să iei măsuri ca să te asiguri că nu vei avea surprize.
      Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
      2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
      2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

      Comment


       #7
       Cele 10 porunci pentru Outdoor


       1. Să nu spui NIMĂNUI, NICIODATĂ că tu creşti Marijuana sau că ai vreo legătură directă sau indirectă cu aceasta!

       2. Nu creşte în locuri unde lumea le-ar găsi cu uşurinţă. Evită locurile frecventate de oameni şi care au semne cum că oamenii au fost pe acolo.

       3. Nu creşte mai multe plante decât ai nevoie. Sincer! Chiar dacă ai putea să ai grijă de 20 de plante care să zicem că îţi dau pe puţin 100 gr de bud uscat fiecare, ce faci tu cu atâta iarbă? Unde o usuci şi unde o păstrezi? Cum explici cantitatea dacă eşti prins?

       4. Asigura-te că nu ai fost văzut la plante. Cum spunea şi Bart Simpson: „Nu m-a văzut nimeni! Nu poţi dovedi nimic!” Dacă eşti văzut nu te mai întoarce la plante. Libertatea e mai importantă.

       5. Canabisului îi place lumina. Oferă-i cât mai multă! Tricomii apără planta de radiaţiile solare…deci da-i plantei motive să producă cât mai mulţi tricomi!

       6. Canabisul are nevoie de apă şi aer ca să supravieţuiască. Nu îţi îneca plantele. Dacă foloseşti ghivece, asigura-i găuri pentru drenaj şi nu îi da prea multă apă căci vei sărăci solul de nutrienţi.

       7. Nu hrăni plantele tale cu îngrăşăminte care nu sunt bune pentru recolte de consum. Aminteşte-ţi că acestea vor ajunge în organismul tău! Evită chimicalele!

       8. O recoltă mare creşte pe o plantă mare. O plantă mare va avea întotdeauna un sistem rădăcinos mare...care va trebui udat mult si des.

       9. Ai răbdare şi verifică zona înainte de a merge la plante. E mai bine să stai pe un deal 15-30 minute şi să te asiguri că prin zonă nu trece nimeni, decât să rişti.

       10. Nu fuma prea mult când eşti pe lângă plante. Lor nu le place şi probabil vei deveni paranoic şi vei face vreo tâmpenie.
       Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
       2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
       2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

       Comment


        #8
        Locaţie


        Probabil nu sunt singurul care afirmă că cea mai importantă parte a unui grow de succes este locaţia. Poţi să ai pământ de super calitate, nutrienţi de sute de dolari şi un anotimp excelent pentru a creşte orice soi de canabis, dar dacă nu ei un loc unde să îţi creşti plantele…la ce bun?
        Locul este cel mai important. Recunosc că mulţi vor zice: ”Dar tipule! Marijuana este o buruiană. Va creşte oriunde. De ce să mă muncesc să găsesc un loc?” Sunt de acord cu voi oameni buni. Mărioara este adesea numită buruiană pentru că ea chiar se dezvoltă la un ritm alarmant, exact ca o buruiană. De crescut va creşte oriunde are pământ, apă, aer şi lumină. Dar dacă noi chiar vrem să avem material de primă calitate la îndemână când vrem să fumăm, atunci va trebui să îi asigurăm condiţii pentru ca aceasta să isi poată dezvolta întregul sau potential genetic. Vrem plante mari, acoperite de tricomi cum sunt munţii iarna şi tulpini împovărate de buzi groşi ca încheietura mâinii şi tari ca piatra.
        Dacă vreţi toate cele de mai sus atunci va trebui să munciţi. Recolta este proporţională cu banii, timpul şi munca investită în acel grow. ”Asta ce ar trebui să însemne?” se întreabă unii. Păi e simplu. Dacă ai ales un loc oarecare, ai băgat nişte seminţe în pământ şi te întorci în septembrie – octombrie şi te aştepţi la o recoltă bogată dar nu găseşti nimic, atunci nu ar trebui să te mire acest fapt. În schimb dacă ai ales cu grijă un loc cu avantaje ca izolarea, accesibilitate dificilă, expunere solară directă, şi îi asiguri plantei pământ de calitate, nutrienţi şi apă, atunci îţi meriţi din plin o găleată - două de bud.
        Să creşti în propria grădină îţi dă şanse de 50%-50%. Dar dacă iei în considerare vecinii curioşi, prietenii şi rudele care vin în vizită la un grătar şi familia care nu ar privi cu ochi buni noul tău hobby, atunci recomand din tot sufletul găsirea unui loc în afara proprietăţii tale. Asta îţi dă o cale de scăpare în caz că lucrurile nu merg conform planurilor tale. Poţi fugi de lângă plantele tale din natură dacă te vede cine nu trebuie şi poţi zice că mergi la pescuit, te plimbi în natură, faci poze, culegi fructe sau ierburi medicinale, faci parte din nu ştiu ce club columbofil sau pur şi simplu ai oprit de o parte a drumului ca să îţi faci nevoile (din acest motiv eu car hartie igienica in rucsac si daca aud ceva trag pantalonii jos si ma las pe vine...atentie la urzici). Dar, să fim serioşi, chiar crezi că poţi să fugi din propria casă când stai la bloc, poliţia e la uşă cu mandat şi tu ai un growbox sau un growroom plin de plante?
        Deci cum găsim aceste locuri? Trebuie să le căutăm. Eu personal recomand să aveţi la îndemână o hartă a regiunii. Google Earth e bun şi el. Aşa veţi vedea aşezările umane, geografia zonei şi posibilele locuri cu acces la apă. Apoi facem câteva notiţe şi pe cai că se filmează. Locurile e bine să le cauţi toamna. Astfel vei vedea cum arată locul mai ales la timpul recoltei. Vara este şi el un anotimp bun de căutat pentru simplu fapt că ai o scuză (mici, bere, cort, caniculă) si cu ocazia asta studiezi expunerea solara...unghiuri ...etc
        Încercaţi să evitaţi locurile cu semne ale prezenţei omului. Sticlele de bere, pungile, casoletele de carne şi alte elemente similare intră în această categorie. Urmele de cauciucuri sunt şi ele un indicator la cât de mult trafic are zona. Plumbul nu e bun pentru organismul tău şi unii au avantajul maşinilor înalte de unde vezi orice.
        Zonele cu semne ale prezenţei animalelor domestice nu sunt nici ele recomandate. Sunt mulţi oameni care au turme de capre, oi sau vaci şi care angajează pe vreun ţăran să le plimbe prin zonă. Aceste blânde animale sunt maşini de mâncat iar plantele tale nu au nici un sistem de apărare împotriva acestora.
        Căutaţi bariere umane ca:
        • Tufişuri cu ţepi (evitaţi cătina – e o plantă căutată)
        • Zone pline de urzici (deşi sunt comestibile şi căutate)
        • Teren accidentat unde nici o maşină de teren şi nici vreun mountainbike nu s-ar descurca prea bine
        • Zone cu acces îngreunat
        • Zone care nu prezintă nici un interes…pentru nimeni…ever
        • Zone părăsite…total.


        Evitaţi:
        • Zonele de păşune (beee…muuuu)
        • Zonele agro-turistice (uite tati ce am găsit)
        • Zonele agricole (ţăranul taie tot ce consideră buruiană)
        • Drumurile (plumb – bleah!)
        • Zonele inundabile (Mărioara se îneacă şi ea)
        • Zonele cu prea multă cânepă prin preajmă (vrei sinsemilla nu?)
        • Zonele întunecoase (parcă iubea soarele nu?)
        • Zonele industriale (cine ştie ce prafuri vin de la combinat)
        • Zonele poluate (şi gunoiul e o formă de poluare)
        • Lanurile de porumb (toamna porumbul e galben, nu verde si nu toate soiurile termina in August)
        Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
        2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
        2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

        Comment


         #9
         Originally posted by soulles
         Eu nu m-am ales cu nimica din cauza la caprioare sau din cauza la tovarasul mmeu de pe atuncia.
         mare greseala.. puteai sa eviti multe neplaceri daca cresteai singur.
         "We ought never do wrong when people are looking." - Mark Twain

         Comment


          #10
          Da explo asta si eu asa vad acuma dar you learn as you go......De acea pun intrebari care poate pe unii ii deranjeaza pt ca nu mai vreau sa fac greseli.Acesta va fi cel mai bun thred de pana acuma plus reputatie grantz
          As mai adauga si eu o smecherie mica care ajuta la alegerea locului.
          Daca cresti in sol e bine sa dai gaurile inaitea sezonului si sa lasi o bancnota pe joc sub o piatra legata sau ceva astfel sti sigur daca a trecut cineva pe acolo sau nu.Faza asta cu bancnota ma salvat odata sa nu fac o mare greseala si cat ma costat 5 lei

          Comment


           #11
           Testarea locului este o idee buna, nu neg asta. Unii lasa bani...eu am lasat suc, bere, o punga de Joe. Dar daca e vorba de animale... asta e mai dificil pt ca folosesti plante. 2-3 anul asta si daca totul merge bine bagi 5-7 anul urmator. Totusi prefer sa ma asigur ca nimeni nu o sa fie acolo in urmatoarele 8 luni pt ca asa pot sa bag un gard de sarma si am terminat cu grijile.
           Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
           2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
           2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

           Comment


            #12
            Mie personal imi place sa am 2 ploturi care sa le ingrijesc cat pot de des(poate e chiar mai bine 3 desii).Iar pt bag seed fac ploturi care nu le vizitez des max 2-3 ori pe sezon,desii anu asta nu am avut noroc cu ele.Anul viitor la ploturile cu vizitare minima o sa folosesc acele cristale de polimer care sper sa ajute.

            Comment


             #13
             super! vreau cel putin o poza cu o sticla de 2 l pt comparatie ... asta daca te incumeti. daca nu...o sa raman curios in continuare si imi voi imagina vreun monstru de planta.             Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
             2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
             2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

             Comment


              #14
              Expunere. Odată găsite aceste posibile zone e bine să scoatem busola din buzunar şi să ne uităm spre Sud. 6 – 8 ore de expunere solară directă e ok…dar, cu cât este mai lungă expunerea solară directă, cu atât mai bine. O oră în plus sau în minus de expunere va decide dacă recolta ta e mai bogată sau mai săracă cu câteva zeci de grame. Dacă ai copaci prin zonă şi ai destul tupeu, pune mâna pe drujbă sau pe topor şi taie câţiva. Nu recomand asta pentru că sunt sigur că nenea Gică Păduraru nu va fi prea fericit şi va pândi zona. Atâta timp cât îi laşi pomii în pace io zic că o să te lase şi el în pace pe tine. Pădurea, chiar dacă este proprietatea statului, trebuie respectată şi ocrotită.

              Mai multe informatii despre expunerea la soare si unghiul de expunere are Backcoutry. Recomand threadurile omului. Sunt pline de inspiratie si dupa destul stres l-am convins sa construiasca o varianta de Earthbox si acum de abea astept sa vad rezultatele din toamna.

              Totusi am o smekerie pt cei ce vor sa stie cate ore de lumina vor avea in acea zona. Sa zicem ca esti into padure intr-un luminis si mai ai si idee cam care este traiectoria soarelui. Cum stii cate ore de lumina ai acolo? simplu: cu pumnul.
              Am invatat metoda de la un cercetas si expert in supravietuire: intinzi bratul si strangi pumnul. Fiecare deget are o valoare de 15 minute. 4 degete: 1 ora. si te uiti la pumn, apoi pumnul se misca si lasa un pumn imaginar in urma sa...continuand va ajunge la un anumit numar de pumni...sau ore. asa poti sa iti dai seama cam cat e ceasul dar si cam cate ore de lumina primeste acel loc.

              Incerc sa simplific ce am la indemana...dar daca decid sa imbunatatesc va anunt.
              Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
              2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
              2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

              Comment


               #15
               Subterfugii. Vrem ca plantele noastre să crească mari şi sănătoase pentru ca apoi să le omorâm şi să le luăm bud-ul. Ghici ce? Şi alţii vor acelaşi lucru. Aşa că este crucial ca plantele să nu fie găsite. E bine ca plantele să fie ascunse de privirile indiscrete ale curioşilor. Evită să pari suspicios şi jumătate din problemele tale sunt rezolvate.
               Ştii unde sunt plantele tale? Atunci ai face bine să ai mai multe drumuri către acel loc. Dacă alegi acelaşi drum atunci vei face o potecă. Lumea curioasă face multe drumeţii pe poteci străine. De ce? O potecă înseamnă că cineva a trecut de foarte multe ori pe acolo, drumul e sigur şi probabil vor vedea ceva interesant.
               Plantele tale sunt înalte? Atunci leagă-le şi schimbă-le forma. O piatră (nu prea grea) legată de o sfoară iar sfoara legată de vârful plantei va trage uşor vârful plantei în jos şi in timp îi va schimba forma. Dacă este într-o găleată (lucru pe care îl recomand, mai ales dacă trebuie să le muţi) atunci sapă o groapă şi bagă găleata în ea, astfel vei mai lua ceva din înălţimea acesteia. Orice ai face, de la training la fim, fă orice numai schimbă forma clasică de brad a plantei.
               Dar cea mai ingenioasă metodă este camuflajul. Într-o zonă cu multă vegetaţie de diferite tonuri de verde planta ta este aproape invizibilă. Lumina soarelui loveşte vegetaţia din jur şi schimbă forma vizibilă a frunzei. De la distanţă nici nu o observi.

               In urmatoarele poze se ascunde o planta intr-o galeata. Galeata e destul incat sa o dea de gol....dar de la 5 metri distanta de unde incep pozele (poza, zoom 3x) nu se vede aproape nimic.               O alta varianta ar fi sa faci rost de soiuri care nu seamana la frunza cu marioara, gen: Duckfoot sau Maple Leaf Indica.
               Incepatori De unde incep??? Cum fac rost de seminte??? Cum germinez semintele???
               2017 Auto Skunks En Ro2018 Urbangrow En Ro Julian's Massive Outdoor PDF
               2018 SEEDSMAN OUTDOOR AUTOS SWT SDH

               Comment

               Working...
               X