View Full Version : Hello!!noob la orizoooont
Maximilian
10-01-2009, 06:25 PM
salut tuturor!dupa cum scrie si in titlu sunt incepator...dar cu multe ore de informare..
mi`am facut cutia(o chestie din placaj cu schelet) de 70/70/170...(nu stiu de ce am facut`o asa inalta)
semintele mi le`am luat imediat ce`am hotarat ca vreau indoor
mai tre` sa`mi cumpar luminile si coolerele, d`asta apelez la ajutorul vostru(foarte tare site`ul asta...nu credeam ca o sa gasesc asa ceva in romana)
credeti ca becu` asta ar fi ok?
http://ebecuri.ro/product.html?c=26912&p=102345
sau asta?
http://ebecuri.ro/product.html?c=26912&p=102343
plus ca, chiar n`am nici cea mai vaga idee ce fel de balast sau igniter sa achizitionez...(poate imi aratati un link cu ceva care se potriveste)
in privinta ventilatiei...as vrea sa pun un cooler maricel pe evacuare, pt aerul care intra sa dau o gaura in placaj, si inca un cooler care sa miste aerul in cutie.....o fii bine...n`o fii bine..??:joint:
dubite
10-01-2009, 07:09 PM
HPS-ul e foarte bun. Ai putea sa iei un SON T Agro de 400 daca ai bani. Ai startere si ignitere pe site dar nu stiu care e pentru care. Poate e vreun electrician prin zona?
Ai nevoie de un intake - intrare a aerului pe langa cele 2 deja mentionate.
Spor la treaba!
sznake
10-01-2009, 08:55 PM
..as vrea sa pun un cooler maricel pe evacuare, pt aerul care intra sa dau o gaura in placaj, si inca un cooler care sa miste aerul in cutie.....o fii bine...n`o fii bine..??:joint:Salut si bine ai venit!
Da, in privinta ventilatiei te-ai gandit foarte bine, e bine asa. Doar ca la HPS e si mai bine daca poti sa inchizi (sa compartimentezi, sa separi..) becul in sticla si sa evacuezi caldura din jurul becului. In felul asta o sa poti tine plantele mult mai aproape de bec si rezultatele vor fi mai bune.
Pentru spatiul ala, da, iti ajung 250W. Dintre cele doua becuri, primul e mai bun, pentru ca nu are invelis mat. Al doilea mai filtreaza din lumina. Tie iti trebuie toata lumina posibila data de bec.
Daca ai facut cutia asa inalta poate ai putea-o imparti in 2 camere suprapuse: una de veg cu o mama si niste clone, si una de inflorire in care bagi clonele direct in floare in sistem SOG.
Daca esti incepator, lasa tehnicile astea avansate. Oricum nu o sa iti trebuiasca asa o inaltime, pune HPS-ul pe un scripete, sau pe o sarma si fa-l mobil sa-l poti misca pe verticala ca sa apropii/distantezi de planta. In partea de jos a dulapului mai poti sa faci un compartiment pentru cablaraie & electrice. Eu asa am facut in dulapul meu ce avea 1.80 inaltime.
Succes, si sa vedem si noi rezultatele cand o sa fie!
exploziv_gbb
10-01-2009, 09:12 PM
Sistemul electric trebuie pus sus nu jos, ca sa nu fie probleme in caz de inundatii, in rest totul e ok.
sznake
10-01-2009, 09:17 PM
Da, corect, corect! Eu doar aveam grija sa nu inund, tineam cu grija o tava sub ghiveci :D
Maximilian
10-01-2009, 09:31 PM
mmm..da... e mult mai practic sa le tin sus...o grija in minus pe cap:)
tot nu mi`ati zis de balast si igniter... ma uit pe ebecuri punct ro si nu`nteleg nimic:D
hai mai stoarceti 5 min din timpul vostru si dati o informatie care ma va face zambaret probabil foaaaaarte mult timp
sal`tare
exploziv_gbb
10-01-2009, 09:46 PM
cere-le lor direct becul + ballast si igniter potrivit.
nu scrie la ballaste pentru ce putere sunt fiecare, dar ei stiu sigur.
tricky1
10-02-2009, 09:14 AM
Pai iti trebuie balast si igniter in functie de puterea becului. Nu cred ca are sens sa-ti dam coduri de produse. Ai bec de 250W atunciiti trebuie echipament care sa sustina 250W.
alphonse
10-02-2009, 08:33 PM
Pentru un hps de 250w iti dau un exemplu:
Ballast (droser):
Philips BSN 250L 302 I
9137 002 142
Asta e un ballast electromagnetic (din ala mare si greu), costa aprox. 70 lei, dar nu ai surprize cu el.
Igniter:
Philips SN 58
9136 195 799
Igniterul este universal, functioneaza cu becuri de 100 - 600 w.
Schema de legare o gasesti pe igniter, nu trebuie sa apelezi la nimeni ca sa il aprinzi.
exploziv_gbb
10-02-2009, 08:44 PM
Ai bec de 250W atunciiti trebuie echipament care sa sustina 250W (sau mai mult).
Iti place sa mergi la risc din cate vad. Totusi, tine pentru tine sfaturile care pot trimite lume nevinovata la spital.
Nu e de jucat cu curentul!
Pe langa faptul ca un ballast nu scade puterea in functie de becul la care este conectat, deci ati consuma oricum mai mult fara rost daca folositi un ballast mai mare, exista riscul sa faca bum.
tricky1
10-06-2009, 09:30 AM
Am corectat.
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.